Az ausztrál Mike Scrham 19 évesen lett a világ legfiatalabb, a földet körbemotorozó embere.

Föld-körbemotorozási rekordról legutóbb akkor írhattunk, amikor a Grizzly (Urs Pedraita) 119 nap és 21 óra után Victory Cross Country-ja nyergében végre visszaért Daytonába. Ezzel elnyerte a leggyorsabb motorosnak járó, büszke címet.

 

Mike Scrham ezzel szemben egészen más miatt érdemel figyelmet. A szemtelenül fiatal ausztrál március 6-án hajtott fel újra a legendás Great Ocean Roadra Ausztráliában, ezzel hivatalosan is ő lett a világ legfiatalabb földet körbemotorozó embere. Az akkor mindössze 19 éves biker 3,5 évvel korábban indult el apja, Aad Shram kíséretében.

 

Útjuk során összesen 53 országot érintettek, és nagyjából 120 000 km-t hagytak maguk mögött. Mike motorként egy Yamaha XT660-ast választott.

 

Elmondása alapján számos veszélyes és emlékezetes szituációt élt át. Voltak kisebb-nagyobb balesetek, egyszer például majdnem összeütközött egy, a sávjában érkező teherautóval Hondurasban. Ezek mellett ételmérgezés is nehezítette dolgát.

 

Érdekesség, hogy megérkezését követően úgy nyilatkozott, hogy a szegényebb országokban jóval segítőkészebb emberekkel találkozott, mint a tehetősebb vidékeken.

 

Forrás: motorrevu.hu