Transpack.hu-n megjelent cikk a Moto Hotwearről

A hideg idő beköszöntével sokak száműzik a motorokat a garázsba, mondván, túl hideg van már, és vannak, akik munkájuk során kénytelenek a zord idővel harcolni. A Karsai Pécs Kft. fűthető motoros aláöltözete nekik kínál megoldást.

 

Fűthető mellények és kabátok, valamint kezeslábasok számtalan verziója évek óta elérhető a piacon, azonban ezen termékek teljesítménye kevésnek bizonyul, tekintettel a gyorsan merülő akkumulátorokra, illetve egy idő után maguk a telepek is veszítenek kapacitásukból. A fűthető termékekre van igény, hiszen hideg idő bekövetkeztével is sokan használják a motorokat, nem csupán hobbi szinten, hanem munkájuk során is megküzdenek a hideggel, például futárok, akik sok időt töltenek a szabadban.

 

 

A Moto Hotwear működési elve

 

A rendszert három egység alkotja: a hőcserélő, a vezérlőegység, és a ruházat. A termék minden vízhűtéses motorral rendelkező járművön használható. A rendszer két folyadékáramlási körrel rendelkezik, a motorkörrel és a ruhakörrel. A két áramlási kör nincs összeköttetésben egymással, a hőátadást a hőcserélő biztosítja. Ez az eszköz egy a motor hűtővizének ki- és bemenő ágára csatlakoztatott hőcserélővel ellátott keringetőegység, amely a hűtővíz melegét a ruhába belevarrt csőrendszerben keringő bio-fagyálló folyadéknak átadva nyújt kellemes hőérzetet viselőjének a mínuszok ellenére is. A folyadékkörök áramoltatását egy – egy szivattyú végzi, melyeket a vezérlőegység segítségével működtethetünk, amit célszerű a kormány közelében felszerelni. Amikor a bio-fagyálló elérte a kívánt hőfokot, a rendszer automatikusan leállítja a működést, majd újraindul, ha szükséges. A vezérlőegységen található szabályozók segítségével állíthatjuk a kívánt hőmérsékletet 45-55-65 °C között. A ruha a speciálisan kialakított gyorscsatlakozóval tud a folyadékkörhöz csatlakozni, a rendszerről leválasztva az öltözék még fél órán át tartja a hőt. Mivel az eszköz maradékhőt használ (tehát olyan hőt, ami amúgy is kárba veszne), így nem növeli meg a motor fogyasztását, sőt még a környezet megóvásához is hozzájárul. A Moto Hotwear öltözékei kétféle kivitelben vásárolhatók meg: overall és kabát – komfortos meleget biztosítva viselőjüknek, ugyanis a kesztyűkbe belevarrt csőrendszernek köszönhetően a kezeket és ujjakat is megóvják a fagyási sérülésektől. A Moto Hotwear megvásárlásával garantáltan nyári melegben utazhatnak legyen szó bármilyen hidegről.

 

Alkalmazási terület:12 V-os elektromos rendszer szükséges.A ruházat elérhető méretei: S-XXL. Alapanyag: poliészter szálakból készült fleece szövet (polár). Teljesítmény: 3000 W.

Maximális üzemidő: nincs korlátozva.

 

www.motohotwear.com

Forrás: http://www.transpack.hu/index.php/hir/moto-hotwear-futheto-alaoltozet