Hogyan lesz elviselhető a mínusz motoron?

Motoros dzsekim, csizmám már van, alsóra viszont mindig sajnálom a pénzt. Van bélés a nadrágomban, tudok pulcsit venni – minek az?- érveltem. De titokban tudtam, hogy kellene.

 

Mostanában télen is motorozok. Kicsit a kényszer vitt rá, ugyanis hosszú mérlegelés után felmondtam a garázsbérletemet. Nyáron nem is használtam,  és csak a téli időszak miatt, 12 hónapot fizetni nem érte meg. A forgalomban  parkolóhely keresése a kocsimmal  rengeteg kellemetlenséggel járt, nagyon sok időt elvett. Most nincs parkolókeresés, nincs a dugóban ácsorgás, időpocsékolás. Télen is motorozok. Sokkal jobb. Nyugalmam van, időben célba érek, nincs parkolódíj.

 

A téli motorozáshoz  fel kell készülni.

 

Nem indulhatsz  el egy szál dzsekiben, tutira ráfagysz a motorra.  Reszketve motorozni pedig veszélyes, lassabbak lesznek a reflexeid és az izmaid sem úgy engedelmeskednek.  A megfázásról ne is beszéljünk.  Változtatni kell a ruházatunkon.  Sokszorossá növelhető a komfortérzet, nem fúj át a szél, melegebb marad a test, ha a folyadékkal fűthető motoros aláöltözetet beszerezzük. Nem kidobott pénz ez, hiszen éveken át velünk lesz, alig kopik, lassan amortizálódik. Télen mindig felveszem, elmaradhatatlan kellékké vált.  Egyszer se bántam, hogy a fűtött motoros ruha van rajtam.

 

Kevesen ismerik azt a lehetőséget, amit a vízhűtéses motor kínál. A motorkerékpár hűtőrendszerét  felhasználva a kinyert hőt használjuk fel  egy speciálisan  összeállított fűthető motoros ruhában. Ennek a ruhának egy szabályozható hőfok pótméterrel lehet a ruha belső hőmérsékletét szabályozni, ami maximálisan, tetőtől talpig  melegíti a motorost. Így kedvünkre használhatjuk kétkerekű kedvencünket  a téli hónapokban is anélkül, hogy „beteggé” motorozzuk magunkat. Nem fázom, a  „türelmes vezetésre” tudok koncentrálni, nem a célbaérés idejére.

 

Legyen Ön is óvatos, mindenkit hazavár valaki!